Ingrediencie :
- 2 veľké hrušky / 220 g
- 20 g vlašské orechy
- 10 ml medu
- 10 g ghee maslo
- škorica
Postup :
- Dobre umyté hrušky prekrojíme na polovicu a vyberieme jadrovníky.
- Orechy nasekáme na malé kúsky. Každú hrušku potrieme medom, javorovým sirupom, datľovým.
- Vlašské orechy rovnomerne rozdelíme do stredu hrušiek a poprášime škoricou.
- Pečieme 20 -30 minút, kým hrušky nezmäknú. Na záver pridáme maslo na každú hrušku. Podávame ich teplé priamo z rúry - recept je na 2 porcie.
Nutričné hodnoty 1 porcia
Energia
200 Kcal
Bielkoviny
2 g
Sacharidy
20 g
Tuky
15 g
Popis
Mäkké hrušky s vôňou škorice a zapečenými vlašskými orechmi sú ideálnym upokojujúcim jedlom na chladné zimné dní. Z tohto receptu sa potešia najmä deti . Na prípravu je veľmi rýchly a tá chuť je úžasná .