Bielkoviny
Ingrediencie :
- 150 g kešu orechov
- 1 ČL čiernej himalajskej soli (Kala Namak - chuť vajíčka)
- 1 PL citrónovej šťavy
- cca 1,5 dcl filtrovanej vody
- 1 krúžok póru (alebo jarnej cibuľky)
- trošička horčice Dijon
Postup :
- Kešu orechy namočíme na 12 hodín (kto nestíha minimálne na 2 hodiny).
- Premyjeme, dáme do mixéra, pridáme : soľ, citrón, pór a cesnak, rozmixujeme. Vodu prilievame postupne do konzistencie hustej majonézy.
- Z kváskového chleba si urobíme hrianky, ktoré potrieme cesnakom a maslom. Na vrch pridáme šalát, posypeme konopnými semienkami a prelejme domácim kešu dressingom.
Popis
Tieto raňajky som obohatila o množstvo vitamínov a minerálov, ktoré obsahujú konopné semienka . Ďalší zdroj vitamínu C som pridala do jedla v podobe domáceho kešu dresingu. Kešu sú predsa chutné orechy s kopou pozitívnych účinkov na ľudské zdravie, najlepšie tento zdravý tuk je prijať ihneď z rána.